mENU TAB

Get This Wan Hazel tutirial Wan Hazel cerita Wan Hazel menarik Wan Hazel Facebook

Followers

Dec 15, 2015

Shot and Angle Storyboard

Assalamualaikum..hehe

ni nak habaq mai..semalam kami present tentang animatic Storyboard..dalam pada tu jugak..kami kene hantar kami punya esaimen Shot and Angle for Film and Storyboard..hehe ini yang bestnye..buat sekejap je..tak sampai sehari pon..haha setengah hari je dahh siap..semua sebab dapat group yang best.. izati anuar dan akmal..haha semua buat kerja masing2..seronok..present pon madam cakap good..!

jom tengok video kami..hehe


haha apa macam..? best..? kalau dahh tengok tu boleh laa sambil2 belajar sekali..sebab iP pon sambil buat tu sambil belajar..hehe baru tawu apa guna shot2 ni semua..

hehe ini je nak share..thank you semua..!

Storyboard Animatic

Assalamualaikum..

hehe semalam baru je lepas present Storyboard animatic ni..seronok buat animatic ni..tapi banyak kerja nya yang nak kene buat..

1 - buat short story
2 - Sketch thumbnails
3 - Rough sketch storyboard
4 - Colour storyboard
5 - Voice recording
6 - Animatic

haha cerita kami tentang seorang budak kecil bernama Alice dan kucing nya Frankie.. Alice terjumpa sebiji buah yang berwarna pink..then dia makan..dan tiba-tiba..!!!

haha sama2 kita saksikan yaaaa



Full ShortFilm TMW ( Through My Window )

Assalamualaikum 
setelah TIGA minggu kami berhempas pulas berlawan dengan gajah bergaduh dengan kambing tertumbuk muka anjing jatuh dan bangkit dah jatuh ditimpa tangga turun dan naik bertungkus lumus bersusah payah.. akhirnya Shortfilm kami sudah siap. tepat pada masanya dan kami Present Final Video Production dengan hati yang gembira..lagi2 bila dapat tengok Madam Jessifa pon seronok tengok ShortFilm kami..

mohh laa kita tengok tonton dan saksikan ShortFilm yang tak seberapa dari kami ni..


THROUGH MY WINDW

Haa begitu laahh filem pendek kami..bukan senang nak buat..hope dapat laahh A subjek ni haa..hehe

Credit dan terima kasih kepada :
Atwapi Bin Adi
( DVD menu editor )
terima kasih sebab tolong kami burn nate ni dalam DVD dan buat DVD menu..

Alhamdulillah settle 1 kerja..
3 lagi kerja menanti disana
di sana menanti di sini menunggu
- Digital Audio Production -
- Acting -
- Career Guidance -

Okay itu sahaja nak cakap untuk kali ini...
Assalamualaikum

Dec 13, 2015

Potret Sketching Using Pencil

Assalamualaikum..

ni nak cerita ni haa..bukan setakat kena lukis untuk final je..tapi..kami jugak kene lukis potret guna pensil..guna macam2 jenis pensil..sampai laahh jadi..haha Mr.M bagi A4..tapi kami kene lukis dalam a3..memang susah..sebab nak kene besarkan gambar tu..haha aspek yang penting is..tone warna dy tu kene jaga..baru laahh nampak real n sama macam dalam gambar..haha alhamdulillah 1 dahh siap..lagi satu je lagi nak kene buat..mohon sempat hantar sampai jumaat ni..hehe

haaa ini laahh hasilnya yang iP lukis tu..
molek dahh ni rasanya...

ini asalnye dalam a4 yang sir bagi.
ini hasil yang iP lukis..!
haha macam mana..? okay tak.. tapi tu belom cukup siap sangat..nak kena tambah lagi sikit dekat kepala tu haa..jangan risau..nak siap dahh tu..haha

Dec 12, 2015

Trailer TMW ShortFilm ( Through My Window )

Assalamualaikum..

inilahh Final Projek class Digital Video Production.. we should buat 1 filem pendek yg creatif lagi bijak sana haa..Tapi sebelum kita tengok short filem dy..kita kene tengok dia punya Trailer dulu..baru laahh korang rasa tertanya-tanya apa akan terjadi kepada watak utama ni haa..
haha aku sendiri tengak trailer ni berpuluh kali.. seronok

jom kita tengok trailer dia kita kat bawh ni haa.. 


haa macam mane..mesti tertanya-tanya kan..haha
kalau korang semua nak tengok Full dy..tekan link kat bawah ni haa..
sudah pasti anda tidak akan sunyi dan bosan.. haha


haa thats all for today..hope you're enjoy it..!


follow + dashboard

top











kod (shoutbox,livestream Facebook,exchange link,banner dll) anda

close