mENU TAB

Get This Wan Hazel tutirial Wan Hazel cerita Wan Hazel menarik Wan Hazel Facebook

Followers

Tuesday, December 15

Shot and Angle Storyboard

Assalamualaikum..hehe

ni nak habaq mai..semalam kami present tentang animatic Storyboard..dalam pada tu jugak..kami kene hantar kami punya esaimen Shot and Angle for Film and Storyboard..hehe ini yang bestnye..buat sekejap je..tak sampai sehari pon..haha setengah hari je dahh siap..semua sebab dapat group yang best.. izati anuar dan akmal..haha semua buat kerja masing2..seronok..present pon madam cakap good..!

jom tengok video kami..hehe


haha apa macam..? best..? kalau dahh tengok tu boleh laa sambil2 belajar sekali..sebab iP pon sambil buat tu sambil belajar..hehe baru tawu apa guna shot2 ni semua..

hehe ini je nak share..thank you semua..!

Storyboard Animatic

Assalamualaikum..

hehe semalam baru je lepas present Storyboard animatic ni..seronok buat animatic ni..tapi banyak kerja nya yang nak kene buat..

1 - buat short story
2 - Sketch thumbnails
3 - Rough sketch storyboard
4 - Colour storyboard
5 - Voice recording
6 - Animatic

haha cerita kami tentang seorang budak kecil bernama Alice dan kucing nya Frankie.. Alice terjumpa sebiji buah yang berwarna pink..then dia makan..dan tiba-tiba..!!!

haha sama2 kita saksikan yaaaa



Full ShortFilm TMW ( Through My Window )

Assalamualaikum 
setelah TIGA minggu kami berhempas pulas berlawan dengan gajah bergaduh dengan kambing tertumbuk muka anjing jatuh dan bangkit dah jatuh ditimpa tangga turun dan naik bertungkus lumus bersusah payah.. akhirnya Shortfilm kami sudah siap. tepat pada masanya dan kami Present Final Video Production dengan hati yang gembira..lagi2 bila dapat tengok Madam Jessifa pon seronok tengok ShortFilm kami..

mohh laa kita tengok tonton dan saksikan ShortFilm yang tak seberapa dari kami ni..


THROUGH MY WINDW

Haa begitu laahh filem pendek kami..bukan senang nak buat..hope dapat laahh A subjek ni haa..hehe

Credit dan terima kasih kepada :
Atwapi Bin Adi
( DVD menu editor )
terima kasih sebab tolong kami burn nate ni dalam DVD dan buat DVD menu..

Alhamdulillah settle 1 kerja..
3 lagi kerja menanti disana
di sana menanti di sini menunggu
- Digital Audio Production -
- Acting -
- Career Guidance -

Okay itu sahaja nak cakap untuk kali ini...
Assalamualaikum

Sunday, December 13

Potret Sketching Using Pencil

Assalamualaikum..

ni nak cerita ni haa..bukan setakat kena lukis untuk final je..tapi..kami jugak kene lukis potret guna pensil..guna macam2 jenis pensil..sampai laahh jadi..haha Mr.M bagi A4..tapi kami kene lukis dalam a3..memang susah..sebab nak kene besarkan gambar tu..haha aspek yang penting is..tone warna dy tu kene jaga..baru laahh nampak real n sama macam dalam gambar..haha alhamdulillah 1 dahh siap..lagi satu je lagi nak kene buat..mohon sempat hantar sampai jumaat ni..hehe

haaa ini laahh hasilnya yang iP lukis tu..
molek dahh ni rasanya...

ini asalnye dalam a4 yang sir bagi.
ini hasil yang iP lukis..!
haha macam mana..? okay tak.. tapi tu belom cukup siap sangat..nak kena tambah lagi sikit dekat kepala tu haa..jangan risau..nak siap dahh tu..haha

Saturday, December 12

Trailer TMW ShortFilm ( Through My Window )

Assalamualaikum..

inilahh Final Projek class Digital Video Production.. we should buat 1 filem pendek yg creatif lagi bijak sana haa..Tapi sebelum kita tengok short filem dy..kita kene tengok dia punya Trailer dulu..baru laahh korang rasa tertanya-tanya apa akan terjadi kepada watak utama ni haa..
haha aku sendiri tengak trailer ni berpuluh kali.. seronok

jom kita tengok trailer dia kita kat bawh ni haa.. 


haa macam mane..mesti tertanya-tanya kan..haha
kalau korang semua nak tengok Full dy..tekan link kat bawah ni haa..
sudah pasti anda tidak akan sunyi dan bosan.. haha


haa thats all for today..hope you're enjoy it..!


Thursday, December 10

Final idea Figure Desing

Assalamualaikum..

haa hari tu dahh post tentang 5 human  pose dan 5 animal.. so kali ni nak share pulak tentang idea iP untuk gabungan haiwan dan manusia..alhamudulillah tunjuk je dah dapat cop..lepas ni nak kena lukis dekat a3 then warna pulak..ni yang susah ni kalau tak jadik..habis arr susah..nak kene buat lagi haa.. bukan senang..nak buat kat ketas a4 pon susah.,lagikan nak buat dekat ketas besa bapak tu haa..

mohh laa kita tengok dan lihat dan saksikan apa yang iP lukis..sebab hari tu kan lukis kelawar and manusi.. so ini lahh jadinya




itu yang tak diterima..tapi..ini kalilahh..! yang dapat cop...!

nampak tak cop kat tepi tu..? haha


haha tak berapa nak cantik pon..tapi okay laahh bagi yang amatur ni haa..hahaha.. lepas ni next step pula..lukis dalam a3..

 apa akan jadi.........




Sedutan Short Film ( Video Production Class )

Assalamualaikum..

haha kali ni nak cerita pasal short film.. Untuk kelas Digital Video Production kami kena buat satu short film..tak kesah laa jernal ape yang penting short film..haha..so hari ni IP nak share siket sedutan yang kami dahh buat..hehe setakat ni baru buat yang ini je..

tajuk dy
THROUGH MY WINDOW

video

dahh tengok kan..? haha so sama2 laahh kita tunggu untuk full short film dy nanti..haha

Friday, December 4

Video Class : How to Video

Assalamualaikum..

hari ni iP nak cerita tentang Digital Video Production..
Esaimen kedua ni kami kene buat Video How to :
How To kat sini maksud dy tutorial or cara2 dalam amil gambar or anything..kat sini iP buat cara2 ambil gambar guna iPhone..haha seronok tau buat nye..sehari je buat video ni..

mari sama2 tengok..dalam tengok2 tu boleh laa kita belajar sekali haa..hehe


macma mana..? seronok..?
haha ini saja yang iP mampu buat haa..
okay ini je nak post..hehe

Thursday, December 3

Final Figure Design Sketch Animal and Human

Assalamualaikum..

hehe apa khabar semua..kali ni iP nak share tentang Figure Desing class..kan hari tu iP ada cerita tentang final kami..yang Mr.M briefing tu..so dalam susah senang tu..ip cuba laahh melukis..5 pose dan 5 animal..hehe alhamdulillah..dapat cop dahh..cuma yang idea tu belom dapat cop..sebab belom colour,.

hehe seronok buat ni semua..sebab kita dapat fantasikan idea kita.. haha seronok seronok..hehe

idea

idea

human poses

human poses ( dapat cop tu )


Animal ( siap dapat cop )



haha lepas ni nak share tentang idea iP yang dahh warna dan akan dapat cop..haha
selamat tinggal semua..

Wednesday, December 2

Acting Final Theater preparation

Assalamualaikum..

hai semua.. haha hari tu IP ade cerita pasal Theater kan..haha kali ni IP nak cerita preparation kami untuk theater nanti..haha kami nak buat prop rumah..haha buat daripada kotak je pon..tapi hasilnya membangga kan..hahah ini semua sebab kerja sama kita semua..hehe

tengah cat rumah

ni pulak buat pokok kelapa

rumah dahh nak siap

siket lagi nak siap

yeay dahh siap


haa..tengok prop je dahh seronok..tak sabar nak tengok teater nye..
so sama2 laahh kita tunggu teater kami nanti..
16 december 2015 
Bestari Hall 
2.30 p.m.

semua di jemput hadir..hehe

top