mENU TAB

Get This Wan Hazel tutirial Wan Hazel cerita Wan Hazel menarik Wan Hazel Facebook

Followers

Oct 31, 2015

video PSA esaimen MARA SPRM competition

Assalamualaikum..

hehe okay kali ni iP nak share iP punya Essaimen Digital Video Production.. this is first essaimen.. kami kena buat video tentang SPRM anti rasuah..ini bukan setakat esaimen tapi kami juga masok pertandingan bawah MARA dan SPRM..hehe kalau menang haa..dapat rm3k tu..haha boleh makan setahun..haha


hehe okay..so ini laahh hasil video kami..haha agak funny dan seronok tengok..tengok banyak kali woo..hehe


macam mana..? seronok..? ahahha ini je laahh yang mampu...
selamat tinggal n terima kasih


Oct 25, 2015

Digital Audio : Music Arrangement

Assalamualaikum w.b.t.

haa kali ni nak share pasal benda ni pulak..! Music arrangement..kelas Digital Audio Production..
hehe seronok belajar subjek ni sebab we can make our own music or sound.

guna SOUNDTRACK PRO .. 
( tapi cuma ada dekat imac sahaja )

dalam tu dia ada bagi macam2 sound effct so we just arrange and make it become a sound or music..mudah je pon belajar dia..bila dapat buat jadi music tu memang seronok arr..hehe.. haa setakat ni ini saja lahh yg IP mampu buat haa..haha esaimen pertama..markah pon tak seberapa..sebab rupanya kalau buat dua music dalam 1 track tu yg markah banyak..huhe..

so cuba laa hangpa denga ape nye ni...


hehe mcm mane seronok..?! haha
kalau nak belajar lebih lagi pasal Soundtrack Pro ni..boleh laa korang belajar dekat SINI..

haa rasanya setakat ni je lahh kali ni..
good bye guys see you soon..!!


Oct 22, 2015

Acting Class Singing Test

Assalamualaikum..

heeh hari ni Ip nak cerita pasal acting class punya test..Singing Test..
haha nervous gile kot first time nyanyi depan org ramai..haha IP nyanyi lagu yang menginsafkan..lagu Summayyah..haha memang dari dulu suka lagu tu,.ingatkan nak nyanyi lagu rap..tapi takot nafas tak sampai..haha

lepas nyanyi tu..haha lega dia..tuhan saja laah yang tahu,,haha

sory laah gambar IP takde..sebab takde org nak tolong amikan..hehe

Ni azman..dy nyanyi lagu All of Me


Ni pulak zura..nyanyi lagu baldu biru katanya


haa..next lepas ni mask test pulak dahh..haha payah2..nak kena belakon jadi topeng yang kita buat tu..
so sama2 saksikan laahh nnti ya.hehe
 setakat ni saja..terima kasihhh...

Oct 16, 2015

Visiting ZOO Negara

assalamualaikum

hehe hari tu kelas Figure design..kami pergi ke Zoo Negara..haha firs time pergi zoo negara..terharu rasanya..haha.. dalam pada tengok member2 kat sana..tugas kami..kene melukis gambar member2 kami dalam tu..hahah guna charcoal..or pencil.. haha jom tengok perjalan kami dalam tu dan apa yang iP lukis..haha seronok pergi sana ngan kawan2..!

First haiwan kami jumpa ..jual jagung rupanya

Ingat comel arr gini..

Naim sangat berani dengan rama2

buat apa tu dengan zirafah..?

jangan kacau natang tu

haha okay ni pulak apa yang iP lukis masa jalan2 dalam zoo tu haa..haha tak berapa nak menjadi..tapi dapat cop..alhamdulillah laa..hehe

badak

swan

tapir

buffalo

pingguin

zirafahh..!

Oct 14, 2015

alih suara Rowdy Rathore is back

Assalamualaikum..
hehe pakat mai datang sini ceq nak cerita haa..hehe first assessment acting class with Mr.Zaki is buat alih suara dari cerita tamil..haha seronok.. masa yg ditetapkan hanyalah  30 second.. means tak boleh kurang daripada 30 second..lebih boleh.....tapi jangan OVERR..! hehe
bolehh laa IP buat dengan Nuar jadik laahh jugak tapi bak kata Sir nafas takde...

saksikan laahh
( Jangan Beli Burger )


p/s : haha jangan lupa subscribe youtube

Oct 13, 2015

2D Animation Demoreel

Assalamualaikum..
hehe hari tu dah post pasal Quadruped dengan Dialog kali ni IP nak post about Demoreel..
Demoreel means lebih kurang macam compilation kita punya work.. hehe

Hasil Demoreel dari class 2D IP....



Demoreel
Quadruped walk and walking and dialog 2D Animation 
Final Project second Semester
UniKL MIIT

p/s : haha jangan lupa subscribe youtube

Oct 10, 2015

Quadruped Animation and Dialog Animation

hallao...
Assalamualaikum

hai semua haha err kali ni IP nak throwback masa sem 1 dan 2 punya 2D Animation class.. memang seronok kelas ni sebab melukis n lukisan tu jadik animation..seronok tengok hasilnya even tak sehebat mana..credit to Madam Nurul ( madam yoi ) yang sangan freindly spoting baikhati..

banyak kerja rupanya nak jadi animation ni..ini baru 2D.. antrara stepnye
- lukis 6 - 12 frame (drawing) for a second
- scan masok pc
- pilih audio dan dialog
- edit jadi animation guna Adobe Flash or Macromedia
- masukan Audio
- done

haha macam senang tapi..... 6-12 DRAWING for A SECOND.. bayangkan laahh kalau upin dan ipin tu petang2 cerita dia 5 minit je.. berapa lama nak siap agaknya.....

tengok ni hasil2 dari IP
.
.
.
.
.

Quadruped Animation

Dialog Animation

p/s : haha jangan lupa subscribe youtube

Oct 8, 2015

OnTheSpot Drawing Episod2

Assalamualaikum 

This week kelas MR.M macam biasa laa kena lukis model dekat depan haa.. Tapi minggu ni kami kena shade and colured baju ataupon shadow model tu..

hehe this is what I've done..!!

haa nak jalan taknak nak taknak nak taknak

TYRA - lukis full


Lukis sampai paras lutut

Tengah sedap baring pokok tumbuh dekat perut..! 
Next week kami pergi Zoo Negara jumpa sedara mara.....

Oct 3, 2015

CHARLES MARTIN CHUCK JONES


Assalamualaikum yahanana
IP nak cerita, masa sem 1 dulu2 first sem amik Degree Animation, ada belajar subjek Animation History. Subjek ni memang seronok sebab we will get to know about animation history and beza animasi di setiap negara contohnya animasi amareka dengan animasi jepun.. hehe
 masa final projek untuk animation history tu, kami diwajibkan buat satu biografi tentang seorang animator yang kami minat, so we choose Charles Martin Chuck Jones ( wikipedia ) hehe known as Chuck Jones, beliau ni haa yang buat kartun  Bugs BunnyDaffy Duck, the Road Runner and Wile E. CoyotePepĂ© Le PewPorky Pig and a slew of other Warner characters.
kalau study pasal Chuck Jones ni memang seronok sebab pengalaman dia memang banyak..belajar melukis sendiri lahh, berhenti kerja, buka syarikat baru.. huhu memang seronok.. Jom tengok stop motion yang kami buat.. hehe



haha ini sahaja yang kami mampu buat.. Alahamdulillah lepas untuk subjek history ni haa..

credit to : Roszaizura Athirah Syarifuddin Aiman

Oct 2, 2015

Tirulukisanartist

Assalamualaikum

today kami ade tugasan untuk lukis semula gambar yang MR.M bagi dekat screen guna compressed charcoal.. nampak macam senang..tapi macam haram susah dia siapa yang dapat lukis almost the same memang hebat arr.. huhu ssusah sebab guna charcoal dan kertas tak cukup besar,, macam artist ni lukis memang arr dekat canvast besar and artist memang ar talented 


ini gambar asal dia......
 DAN 

inilah hasilnya dari IP......

kelas tamat..okay bye
no heart felling

follow + dashboard

top











kod (shoutbox,livestream Facebook,exchange link,banner dll) anda

close