mENU TAB

Get This Wan Hazel tutirial Wan Hazel cerita Wan Hazel menarik Wan Hazel Facebook

Followers

Nov 30, 2015

Theater Poster Idea

Assalamualaikum semua..

hehe..Acting class.. memang seronok..hari t men
yanyi..lepas tu buat acting guna topeng..haha memang seronok..kali ni kami kene buat theater pulak dahh.. so ini laahh idea untuk poster theater kami..cerita dy a little bit funny..
Tajuk dy 
MENANTU OH MENATU..!
sebuah keluarga Pok Pa dan Mak Bedah yang duduk dekat kampung ..anaknye Harun belajar dekat UK..tiba2 dapat surat..kata nya nak balik..siap nak bawak tunang org LONDON Julie namanya..haa lepas tu mula laaahh cerita dy..Julie ni belajar laahh macam2 dekat mak si harun ni..lepas tu ajar mak ayah harun bahasa omputeh,.haha tapi di akhir cerita ni ada sesua tu yang berlaku..kalau nak tahu.. tunggu laahh nnti IP upload video theater kami kalau kami dah buat persembahan nnti..hehe


haa ni barisan pelakon pelakon dan pengarah kami..
Director - Syakir Iqbal

Pok Pa - Anuar Ismail
Mak Bedah - Izati
Harun - Hakim
Julie - Athirah Azizi
Mak Leha - Jashila Dinie
Pak Amir - Ameer
Hassan - Syakir
Fatimah - Aazra
Atin - Amir
Mat - Faizal
Mael - Aslah

hehe ini saja setakat ni..tunggu tau theater kami nanti..

Nov 29, 2015

model potret drawing

Assalamualaikum

hari sabtu hari tu..Mr.M ada buat kelas untuk test drawing potret guna charcoal stick..haha bukan senang woo..nampak je macam senang..tapi payah jugak laa hhaaa..

model kene duduk depan then kami semua kene lukis pose dy..haha memang susah laa kan..tiru gambar pon tak jadi..ini lukis depan2 memang susah arr kan..ngan gerak2 lagi haaa..haha..tapi alhamdulillah iP berjaya jugak lukis even tak berapa nak jadi mukanya tu..tapi body posture nye dahh betol dahh..haha
Model Aazra zain

haha ini lahh hasil kami dari THE US
haha dalam2 susah melukis tu..seronok juga..sebab dy bagi masa dalam 3 jam je..lama tu tiga jam senanye..tapi dpt 3 jam pon tetap tak jadi jugak muka nya..kene practice part muka banyak2 kali..baru jadi..huhe

lepas ni kena buat final pulak..so lets focus on final..! hehe
ini je nak share..
bai bye

Nov 22, 2015

Digital Audio : Radio Commercial Assignment

Assalamualaikum..

haa haritu dahh cerita pasal Music Arrangement..
kali ni IP nak cerita pasal Radio Commercial pulak..esaimen kali ni kami kena buat Radio Commercial dalam bahasa melayu nye eklan radio haa..macam iklan Mee Ho Liaw..betol-betol Ho Liaw..haha

untuk kali ni IP buat iklan untuk sellection bola sepak malaysia.. haha buatnye pon tak seberapa..idea pon last minit..suara pon tak sedap..haha.. haha seronok juga buat bende ni.. sebab kita kena buat dekat dalam Studio Recording dekat tingkat 4..haha first time beb masok Studio recording..haha

haa korang cuba laa tengok iklan IP buat ni haa..tapi jangan amik serius pulak..jangan g amik borang pastu g sellection pulak..hehe


haha macam mane sodap..? so lepas ni final kami..kami kena masukan music or sound effect dalam video animation yg akan diberikan..haha nampak macam susah.. tp we should try..mesti seronok.. haha nantikan 

okay laahh setakat ni saje..hehe selamat tinggal...

Nov 18, 2015

Professional English Interview

Assalamualaikum..

ini ialah Poster Cover Magazine untuk Esaimen Interview for Professional English..


Untuk subjek Professional English 2 ni..kami kena Interview seorang yg pernah belajar dekat UniKL dan dah berjaya sekarang..hehe yang kami interview ni nama dy Hafizh..dy dulu amik Animation juga macam IP tapi sekarang dy dah jadi lecturer dekat sebuah collage..haha

seronok berkenalan dengan dy ni..peramah..selalu bagi nasihat dan kata-kata semangat dekat kami..ye laa sebab dy pon dulu belajar animation macam kami..senang berurusan dengan dy..interview pon sekejap je dahh settle..haha

Jemah tengah Interview

Camera man tu kawan dy..

tunggu Sir Hafizh sampai

haha masing2 baca soalan interview


antara kata2 semangat yg dy bagi..yg paling best arr kan,.
" Do everything we want, until we get it "
means buat je ape yang kita nak..n pasti kita akan dapat apa yang kita nak..

haa setakat ni jee laahh kot..
Jumpa lagi..

lEtaK gAmbAR dALam GaMbaR

assalamualaikum..
hye korang..haha..tengah malam semalam ade kawan mintak aja dia macam mana na edit gamba..haha..so hari nih akim buat laa siket tutorial..hope tutorial nih dapat bantu dye siket sebanyak..heee

...................................................................

oke..nih basic edited..heee..jom mula kan..

1 : memula mesti lahh kene open gamba an....
file > open > (pilih gambar) > open

2 : crop gamba
korang boleh guna macam2 tools contoh nyer Lasso tools dan Marquee tools..tapi untuk yang beginners better guna Marquee Tools laahh..untuk tutorial nih akim pilih Rectangular Marquee Tools..


korang crop laa ikut kesesuaian korang..dan korang akan nampak gamba korang akan ada titik2 macam dalam gambar atas nih..oke..?

3 : drag gamba 
mudah jek kejanyer..bawak gambar yang korang dah cut tuh ke gambar lain..korang gunakan Move tools
macam nih..


4 : buat strok
lepas korang dah drag gambar tuh..korang resize kan lah ikut kesesuaian korang..sekarang kita buat border..macam nih cara nya..
layer > layer style > blending options > stroke


1 - size ( untuk tebal dan nipiskan border korang)
2 - opacity ( korang boleh terang org gelapkan border tuh..)
3 - colour (untuk tukar warne)

5 : letak shadow
caranye lebih kurang jugak macam stroke td..heee
layer > layer style > blending options > drop shadow


1 - opacity
2 - angle (untuk tuka arah bayang2)
3 - distance (tukar jarak bayang2 dari gambar)
4 - size (besar kan saiz bayang2)

dan macam tuh laa seterusnya..letak laahh sebanyak mane gambar yang korang nak..ini hasilnya..


................................................................................

sekian terima kasih..
selamat mencuba..
dan terima kasih kerana membaca



Nov 6, 2015

Figure Design Final Briefing

Assalamualaikum..hehe
kali ni tak banyak sangat cerita.. pagi ni kelas Figure Desing dengan Mr.M yang comel..
heheh hari ni dy bagi briefing tentang final..ape yang kita patut buat untuk Final Projek nanti..

first kena buat 5 human poses
then kena buat 5 animal poses
then lepas tu kena gabungkan antara human dan animal tu..
then lepas dahh buat idea tu kena lukis dekat kertas A3 pula
then warna sama ada dengan water colour or colour pencil

bunyi macam seronok..haha tapi memang agak susah laaa..haha

baru masok kelas

Mr.M bagi contohh

lepas bagi contoh.. Mr.M senyum..haha

haa..idea pon dahh ada ni..IP ingat nak buat macam Human + Bat = not a Batman haha mungkin lagi extreme dari Batman..hehe
sama2 kita tengok apa Ip buat nanti yaa..hehe


Nov 4, 2015

Acting Mask Test

Assalamualaikum.. 

hehe jangan terkejut..ni laahh topeng yang IP buat untuk acting mask test nanti..hehe
sebelah harimau dan sebelah manusia..hehe kira macam harimau jadian..tapi tak berapa nak jadian..haha
kena buat guna softclay from plain mask..haha seronok buat nye..senang je guna softclay tu.. so ini lahh hasilnya..


haha ini laahh gambar2 ketika test tu..haha sodeh sebab markah tak tinggi..dan sebab jadi orang pertama kena test..so taktawu nak buat ape..tak dapat tengok org lain buat macam mana.. so terima saja laahh dengan redha apa yang dapat haa..

IP jadi harimau jadian

ni Tyra dy jadi Juwita and Mashitah


haha ini je laahh yang IP nak cerita..haha
tak tawu nak taip apa lagi...

follow + dashboard

top











kod (shoutbox,livestream Facebook,exchange link,banner dll) anda

close