mENU TAB

Get This Wan Hazel tutirial Wan Hazel cerita Wan Hazel menarik Wan Hazel Facebook

Followers

Sep 19, 2015

OnTheSpot Drawing Episod1

Assalamualaikum

Apa khabar anak2..? hehe this time nak share what am i learned tadi about gesture drawing. kali ni Mr.M akan panggil randomly model posing dekat depan then kami semua kena lukis pose yang dia (modeltadi) buat dekat depan tu haa..bukan senang2 nak lukis..dy akan bagi masa ikut kesukaran nak lukis pose tu..IP suka belajar macam gini sebab kita akan belajar melukis dalam masa yang singkat ( contohnye hanya 5 saat sahaja ) dan ada soul dalam lukisan tu.. means dalam lukisan tu kita dapat lihat ape reaksi betol model tu sama ada tengah sedih gembira berangan or whatever.

Lukis dekat kawasan luas..baru selesa

seronok belajar macam gini.. even tak lawa lukisan nya tapi kalau maksud dan sifat lukisan tu kita nampak, hehe berjaya arr tu..
ni ada lukisan2 yg amatur........ hehe

Along : 40sec
( berdiri ala ala hantu cina )
Popo : 5minutes
( duduk atas kerusi tangan atas peha macam pengantin kawin )

Halimatonnn : 50sec
( duduk macam tengah sedih )

Afiq : 25sec
( duduk kaki menjulur ke depan )

Naim : 3minutes kot haha
( posisi tengah tunggu orang datang sambil senyum ditengah malam )

Aslah : 60sec
 ( posisi penghadap tingkap sambil kecewa )

Tyra : berapa nth masa dy
( keadaan duduk tangan pegang bahu )
haa itu je laah yang kami buat masa tu.. tak mustahil boleh lukis dalam masa yang singkat.. keep drawing to get perfect drawing.. hehe 

thats all for this time. see u next time
Assalamualaukum

No comments:

follow + dashboard

top











kod (shoutbox,livestream Facebook,exchange link,banner dll) anda

close