mENU TAB

Get This Wan Hazel tutirial Wan Hazel cerita Wan Hazel menarik Wan Hazel Facebook

Followers

Sep 20, 2015

Petronas Gallery KLCC

Assalamualaikum

Ni IP nak cerita, semalam our  figure design class pergi Petronas Gallery KLCC..
dekat sana dapat lahh kami tengok lukisan dan art2 artis Malaysia dan luar Malaysia yang ada dekat situ.. memang SUPERB arr art mereka ni haa.. dekat sane jugak sempat laa IP tangkap gamba art mereka ni sikit-sikit.. tengok ni.....


" OPHELIA "


Lady Ophelia is a noblewoman character in Shakespearean's Helmet' . through the 19th century , she became the theme and icon of many artist masterpieces. The legend has it that she fell into the river while picking flowers and slowly drowned and singing all the while. The artwork is part of the artist's repertoire of sculptures dedicated to water. Prior to its arrival in Kuala Lumpur, its has been to Rome in 2007/2011, Stra' in 2012, Vanice International Univcersity in 2013 and MoCA Shanghai in 2015


" CONSERVATION "
Draw with chacoal on wood
220 x 760 cm
in 2007


" HUMAN BAPTISME "

Human Baptisme Plaster in 1998
( yang ini style sebab kalau tengok dari depan muka dy nampak sedih tanpa tangan dan duduk dalam keadaan sedih )


" BREAKFIRST "

Breakfirst on white plaster made in 2000
( yang plaster2 ni semua takda tangan.. still tak faham apa yg cuba artis ni sampaikn..huhu )


" GISANT "

Gisant Plaster 2002
Gisant adalah perwakilan tokoh yang berbaring sering diukir atas kubur dan makam . Terkenal dibangunkan di eropah barat pada lewat zaman pertengahan dan terus wujud di Renaissance dan masa mortden

itu laahh antara yang IP minat dan dapat capture gambar sikit..hehe pergi sana bukan saja2 je.. Mr.M suruh lukis semula 2 arts yang mana kita suke/tertarik..IP ada laa jugak lukis " Baptisms " and " CONSERVATION " ..  okay tempat ni memang owesome.. bukan cuma untuk budak art saje, sesiapa pun yang datang sini mesti kagum dengan art2 meraka ni.. so boleh laa pergi ajak family..

Galeri Petronas ni bukan saja ade pameran art2 dari artis tapi sometimes meraka pon ade buat class drawing ataupon talk tentang art2 ni semua, fee pon tal mahal, so boleh laa pergi lahai..haha

credit to Mr.M 
( sebab bawa kami ke sini )

belanja gambar member

No comments:

follow + dashboard

top











kod (shoutbox,livestream Facebook,exchange link,banner dll) anda

close